Grupa III

Z życia grupy III "KACZUSZKI" ...

Urodziny Natalki

Słońce świeci dziś dla Ciebie laugh kiss

Co się rozpuści ?

Jednego dnia po głównych zajęciach dzieci z naszej grupy miały okazję zobaczyć która z substancji rozpuści się w wodzie.

Patyczki kreatywne

To zabawa, którą poznaliśmy ostatnio i chyba ją polubiliśmy. Stworzone kartki pracy z gotowymi wzorami według których dziecko ma poukładać patyczki .Polega to na odtworzeniu właściwej kolejności patyczków, ćwiczenia pozwala ćwiczyć wyobraźnię przestrzenną. dziecko stara się układać patyczki tak by odzwierciedlić układ za karty. Który patyczek ma być pierwszy ,jaki jest jego stosunek do kolejnego patyczka, czy ma być nad nim, czy pod nim a może obok.

Owoce

W minionym tygodniu dzieci w ramach zajęć dydaktycznych brały udział w zabawie polisensorycznej. Podczas zajęć rozpoznawały owoce za pomocą węchu oraz dotyku. Dzieci porównywały ich wielkość, kształt, fakturę skórki, a także badały co mają w środku. na koniec każdy owoc został zjedzony przez dzieci :)

Wspólne zabawy

Zabawy na dywanie to lubimy najbardziej :). Właśnie przez wspólną zabawę się integrujemy , uczymy się słuchać nawzajem a co najważniejsze uczymy się zawsze czegoś nowego.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

co_u_nas / 2019-2020