Co u nas słychać ...

przedwczoraj

"NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI W NASZYM PRZEDSZKOLU"

11 listopada to szczególna data dla każdego Polaka. Tego dnia czcimy bohaterstwo, waleczność i męstwo naszych przodków, dzięki którym Polska po 123 latach niewoli wróciła na mapę Europy. Wyrażamy radość z tego, że żyjemy w wolnym i suwerennym kraju.

"NA TROPIE ZWIERZĄT"

Dnia 18 października na terenie naszej placówki odbyły się zajęcia ekologiczne "Na tropie zwierząt", realizowane według projektu "Mali Strażnicy Przyrody".

"KRÓLEM BYĆ"

Dnia 16 października w naszym przedszkolu został wystawiony spektakl dla dzieci, pt. "Królem być".

"DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ"

Dnia 14 października obchodziliśmy Dzień Edukacji Narodowej.

"PRZYGODY KASI I JEJ PRZYJACIÓŁ"

W środę, 2 października dzieci z grupy I "Misie" II "Żuczki" i V "Wędrownicy" miały okazję obejrzeć teatrzyk lalkowy w wykonaniu naszych pań z przedszkola- pani Hani i pani Ewy, pt. "Przygody Kasi i jej przyjaciół".

"ŚPIEWNIK DOMOWY"

30 września odbyła się audycja muzyczna pt. "Śpiewnik domowy" w wykonaniu muzyków z ARTE- MUZA BIAŁYSTOK.

ten rok szkolny

"Pies policyjny i jego przewodnik- policjant"

We wtorek o godz. 10.00 odwiedzili nas policjanci wraz ze swoimi psami, które to pokazały swoje umiejętności.

OGÓLNOPOLSKI DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA

23 września, obchodziliśmy jak co roku Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka. Tego dnia wszyscy spotkaliśmy się na placu przedszkolnym by wspólnie świętować. Bawiliśmy się przy muzyce, poznaliśmy hasło przewodnie a następnie dzieci z grup starszych wybrały się w pochód z instrumentami, ulicami w pobliżu naszego przedszkola by ogłaszać wszystkim napotkanym osobom o radosnym święcie.

"Nie śmiecimy- sprzątamy- zmieniamy!"

W piątek 20.09  na terenie naszego placu przedszkolnego zorganizowaliśmy akcję " Sprzątania świata". W tej akcji brały udział 3 najstarsze grupy, czyli 5- 6 latki.

DNI ADAPTACYJNE

29 i 30 sierpnia odbyły się zajęcia prowadzone przez nauczycielki w ramach dni adaptacyjnych. Była to okazja do pierwszego dłuższego pobytu dziecka wraz z rodzicami w przedszkolu. Był to czas, w którym maluchy w towarzystwie rodziców powolutku przyzwyczajają się do nowego miejsca, do pań, kolegów i koleżanek, uczestniczą w pierwszych wspólnych zabawach, rysują, malują, śpiewają, tańczą, bawią się.

WITAMY PO WAKACJACH

Serdecznie witamy naszych przedszkolaków i ich rodziców po wakacyjnej przerwie.

>> Archiwum