"NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI W NASZYM PRZEDSZKOLU"

11 listopada to szczególna data dla każdego Polaka. Tego dnia czcimy bohaterstwo, waleczność i męstwo naszych przodków, dzięki którym Polska po 123 latach niewoli wróciła na mapę Europy. Wyrażamy radość z tego, że żyjemy w wolnym i suwerennym kraju.

Także w naszym przedszkolu świętowaliśmy ten ważny dzień. Cały tydzień, poprzedzający dzień 11 listopada obfitował w wiele działań związanych ze świętem. Zaczęliśmy od wciągnięcia biało- czerwonej flagi na maszt. Kolejnym działaniem było wykonanie przez wszystkie grupy pracy plastycznej związanej z symbolami Polski. Nie zabrakło także pogadanek czy prezentacji multimedialnych z treściami patriotycznymi.

Dzięki współpracy z rodzicami, którzy to ubrali swe pociechy w barwy narodowe, utworzyliśmy wielką biało- czerwoną flagę Polski.

Uwieńczeniem całego tygodniowego przedsięwzięcia było włączenie się w akcję "Szkoła do hymnu" i wspólne zaśpiewanie "Mazurka Dąbrowskiego" w piątek, 8 listopada o symbolicznej godzinie 11.11.

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

co_u_nas / 2019-2020 / ogolne