Z życia przedszkola ...

Co się dzieje w naszym przedszkolu

ten tydzień

"WARSZTATY PRZYRODNICZE"

3 grudnia w grupie IV, V oraz VI, zostały przeprowadzone warsztaty przyrodnicze pt.: "Przygotowanie zwierząt do zimy".

"SPARTAKIADA PRZEDSZKOLAKA"

W ostatni piątek, 29 listopada dzieci z grupy V "Wędrownicy" wzięły udział w zorganizowanej przez przez nasze przedszkole OLIMPIJCE PRZEDSZKOLAKA, która odbyła się na sali gimnastycznej SP Nr 34.

"PODZIĘKOWANIA..."

Serdecznie dziękujemy wszystkim osobom biorącym udział w naszej zbiórce na rzecz schroniska dla psów.

"DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA"

Tak obchodziliśmy Dzień Pluszowego Misia...

"PODZIĘKOWANIA..."

"Kiedy pomagamy innym,

"DLA KAŻDEGO DZIECKA, DZIECIŃSTWO..."

Taki tytuł nosiła wystawa prac w wykonaniu naszych przedszkolaków z najstarszych grup, z okazji 30. rocznicy uchwalenia Konwencji o Prawach Dziecka.

"JESTEŚMY, WIĘC MAMY PRAWA- ŁAŃCUCH PRZYJAŹNI"

Dnia 20 listopada z okazji obchodów 30. Rocznicy Uchwalenia Konwencji o Prawach Dziecka, dzieci ze wszystkich grup wiekowych, wspólnie z dziećmi z zaprzyjaźnionego Przedszkola Samorządowego Nr 48 "Bajkowa Kraina" utworzyły tzw "Łańcuch Przyjaźni" poprzez podanie rąk. Wydarzenie udokumentowano wspólną fotografią.

"PRZYJACIELE Z BULLERBYN"

14 listopada dzieci z trzech najstarszych grup ("Żabki", "Wędrownicy" oraz "Krasnale) wybrały się do Auli Uniwersytetu w Białymstoku na ulicy Świerkowej na spektakl teatralny wystawiony przez Narodowy Teatr Edukacji z Wrocławia. Byłą to okazja do poznania opowieści o małych wszędobylskich mieszkańcach osady Bullerbyn.

"PLANETARIUM"

"NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI W NASZYM PRZEDSZKOLU"

11 listopada to szczególna data dla każdego Polaka. Tego dnia czcimy bohaterstwo, waleczność i męstwo naszych przodków, dzięki którym Polska po 123 latach niewoli wróciła na mapę Europy. Wyrażamy radość z tego, że żyjemy w wolnym i suwerennym kraju.

| 1 | 2 |

co_u_nas / 2019-2020